Algemene voorwaarden

Inhoudsopgave

Artikel 1 – Definities

Artikel 2 – Identiteit van de ondernemer

Artikel 3 – Toepasselijkheid

Artikel 4 – Het aanbod

Artikel 5 – De overeenkomst

Artikel 6 – Herroepingsrecht

Artikel 7 – Verplichtingen van de consument tijdens de bedenktijd

Artikel 8 – Uitoefening van het herroepingsrecht door de consument en kosten daarvan

Artikel 9 – Verplichtingen van de ondernemer bij herroeping

Artikel 10 – Uitsluiting herroepingsrecht

Artikel 11 – De prijs

Artikel 12 – Nakoming en extra garantie

Artikel 13 – Levering en uitvoering

Artikel 14 – Betaling

Artikel 15 – Klachtenregeling

Artikel 16 – Geschillen

Artikel 17 – Aanvullende of afwijkende bepalingen

Artikel 1 – Definities

In deze voorwaarden wordt het volgende verstaan onder: 

  1. Aanvullende overeenkomst: een overeenkomst waarbij de consument producten, digitale inhoud en/of diensten verwerft die gerelateerd zijn aan een overeenkomst op afstand, en die door de ondernemer of een derde partij, op basis van een afspraak, tussen de ondernemer en derde, worden geleverd.
  2. Bedenktijd: de termijn waarbinnen de consument gebruik kan maken van het herroepingsrecht.
  3. Consument: de persoon die niet handelt voor doeleinden die verband houden met zijn handels-, bedrijfs-, ambachts- of beroepsactiviteit.
  4. Dag: een kalenderdag.
  5. Digitale inhoud: gegevens die in digitale vorm zijn geproduceerd en geleverd.
  6. Duurovereenkomst: een overeenkomst die voorziet in de periodieke levering van producten, diensten en/of digitale inhoud over een bepaalde tijdsperiode.
  7. Duurzame gegevensdrager: elk hulpmiddel – waaronder e-mail – dat de consument of ondernemer in staat stelt om informatie die aan hem persoonlijk is gericht, op te slaan op een manier die toekomstige raadpleging of gebruik gedurende een periode die is afgestemd op het doel waarvoor de informatie is bestemd, en die ongewijzigde reproductie van de opgeslagen informatie mogelijk maakt.
  8. Herroepingsrecht: het recht van de consument om binnen de bedenktijd de overeenkomst op afstand te annuleren.
  9. Ondernemer: de persoon die producten, (toegang tot) digitale inhoud en/of diensten op afstand aan de consument aanbiedt.
  10. Overeenkomst op afstand: een overeenkomst die tussen de ondernemer en de consument wordt gesloten in het kader van een georganiseerd systeem voor de verkoop op afstand van producten, digitale inhoud en/of diensten, waarbij gebruik wordt gemaakt van communicatietechnieken op afstand tot het moment van het sluiten van de overeenkomst.
  11. Modelformulier voor herroeping: het in Bijlage I van deze voorwaarden opgenomen Europese formulier voor herroeping. Bijlage I hoeft niet te worden verstrekt als de consument geen herroepingsrecht heeft met betrekking tot zijn bestelling.
  12. Techniek voor communicatie op afstand: elk middel dat kan worden gebruikt om een overeenkomst te sluiten zonder dat consument en ondernemer fysiek samen hoeven te komen.

Artikel 2 – Identiteit van de ondernemer

Little green label

Braillestraat 75

2652 XV Berkel en Rodenrijs

E-mailadres: info@littlegreenlabel.nl 


KvK-nummer: 94635064
Btw-identificatienummer: NL005098213B66

Artikel 3 – Toepasselijkheid

  1. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op elk aanbod van de ondernemer en op elke overeenkomst op afstand die tot stand komt tussen de ondernemer en de consument.
  2. Voordat de overeenkomst op afstand wordt gesloten, wordt de tekst van deze algemene voorwaarden aan de consument beschikbaar gesteld. Als dit niet redelijkerwijs mogelijk is, zal de ondernemer vóór het sluiten van de overeenkomst aangeven op welke manier de algemene voorwaarden kunnen worden ingezien en dat ze op verzoek van de consument zo snel mogelijk en kosteloos worden toegestuurd.
  3. Als de overeenkomst op afstand elektronisch wordt gesloten, kan, in afwijking van het vorige lid, de tekst van deze algemene voorwaarden elektronisch beschikbaar worden gesteld aan de consument, op een manier die het voor de consument eenvoudig maakt om de voorwaarden op een duurzame manier op te slaan. Als dit niet redelijkerwijs mogelijk is, zal vóór het sluiten van de overeenkomst worden aangegeven waar de algemene voorwaarden elektronisch kunnen worden ingezien en dat ze op verzoek van de consument elektronisch of op een andere manier kosteloos worden toegestuurd.
  4. Als naast deze algemene voorwaarden ook specifieke product- of dienstenvoorwaarden van toepassing zijn, gelden de tweede en derde leden ook voor deze voorwaarden. In geval van tegenstrijdige bepalingen kan de consument zich altijd beroepen op de bepaling die voor hem het meest gunstig is.

Artikel 4 – Het aanbod

  1. Als een aanbod een beperkte geldigheidsduur heeft of onder bepaalde voorwaarden wordt aangeboden, wordt dit duidelijk vermeld in het aanbod.
  2. Het aanbod bevat een volledige en nauwkeurige beschrijving van de aangeboden producten, digitale inhoud en/of diensten. De beschrijving is voldoende gedetailleerd om de consument in staat te stellen het aanbod goed te beoordelen. Als de ondernemer afbeeldingen gebruikt, zijn deze een waarheidsgetrouwe weergave van de aangeboden producten, diensten en/of digitale inhoud. Duidelijke vergissingen of fouten in het aanbod zijn niet bindend voor de ondernemer.
  3. Elk aanbod bevat voldoende informatie, zodat de consument duidelijk weet wat zijn rechten en verplichtingen zijn bij aanvaarding van het aanbod.

Artikel 5 – De overeenkomst

  1. De overeenkomst komt tot stand op het moment dat de consument het aanbod accepteert en voldoet aan de gestelde voorwaarden, tenzij anders bepaald in lid 4.
  2. Wanneer de consument het aanbod elektronisch heeft geaccepteerd, bevestigt de ondernemer langs elektronische weg de ontvangst van de aanvaarding. Totdat de ondernemer deze ontvangst heeft bevestigd, kan de consument de overeenkomst ontbinden.
  3. Als de overeenkomst elektronisch tot stand komt, neemt de ondernemer passende technische en organisatorische maatregelen om de elektronische overdracht van gegevens te beveiligen en zorgt hij voor een veilige webomgeving. Wanneer de consument elektronisch betaalt, zal de ondernemer de nodige veiligheidsmaatregelen treffen.
  4. De ondernemer mag zich, binnen de wettelijke kaders, informeren over de betalingscapaciteit van de consument en over andere relevante feiten en omstandigheden voor het aangaan van de overeenkomst. Als de ondernemer op basis van dit onderzoek goede redenen heeft om de overeenkomst niet aan te gaan, is hij gerechtigd gemotiveerd een bestelling of aanvraag te weigeren of aan de uitvoering bijzondere voorwaarden te verbinden.
  5. Bij de levering van het product, de dienst of de digitale inhoud zal de ondernemer de volgende informatie, schriftelijk of op een andere manier die door de consument gemakkelijk opgeslagen kan worden, verstrekken: a. Het bezoekadres van de onderneming waar de consument terecht kan met klachten; b. De voorwaarden en wijze waarop de consument zijn herroepingsrecht kan uitoefenen, of een duidelijke melding als het herroepingsrecht niet van toepassing is; c. Informatie over garanties en de service na aankoop; d. De prijs inclusief belastingen, de kosten van levering (indien van toepassing) en de wijze van betaling, levering of uitvoering van de overeenkomst; e. De vereisten voor het opzeggen van de overeenkomst, indien deze een looptijd van meer dan een jaar heeft of van onbepaalde duur is; f. Indien van toepassing, het modelformulier voor herroeping.
  6. Bij duurtransacties is de bepaling in het vorige lid alleen van toepassing op de eerste levering.

Artikel 6 – Herroepingsrecht

  1. De consument heeft het recht om een overeenkomst met betrekking tot de aankoop van een product binnen een bedenktijd van minimaal 14 dagen zonder opgave van redenen te ontbinden. De ondernemer kan de consument vragen naar de reden van de herroeping, maar is niet bevoegd om de consument te verplichten deze reden(en) te geven.
  2. De bedenktijd, zoals genoemd in lid 1, begint op de dag nadat de consument, of een door de consument aangewezen derde (die geen vervoerder is), het product heeft ontvangen, of: a. Als de consument in één bestelling meerdere producten heeft besteld, begint de bedenktijd op de dag waarop de consument, of een door hem aangewezen derde, het laatste product heeft ontvangen. De ondernemer mag, op voorwaarde dat hij de consument vooraf duidelijk heeft geïnformeerd, een bestelling met verschillende levertijden weigeren. b. Als de levering van een product uit meerdere zendingen of onderdelen bestaat, begint de bedenktijd op de dag waarop de consument, of een door hem aangewezen derde, de laatste zending of het laatste onderdeel heeft ontvangen. c. In het geval van overeenkomsten voor regelmatige levering van producten gedurende een bepaalde periode, begint de bedenktijd op de dag waarop de consument, of een door hem aangewezen derde, het eerste product heeft ontvangen.

Artikel 7 – Verplichtingen van de consument tijdens de bedenktijd

  1. Gedurende de bedenktijd zal de consument zorgvuldig omgaan met het product en de verpakking. Het product mag alleen worden uitgepakt of gebruikt voor zover dit nodig is om de aard, kenmerken en werking van het product te beoordelen. Dit betekent dat de consument het product enkel op dezelfde manier mag inspecteren als in een winkel mogelijk zou zijn.
  2. De consument is enkel verantwoordelijk voor waardevermindering van het product als dit het gevolg is van een manier van omgang die verder gaat dan wat is toegestaan volgens lid 1.
  3. De consument is niet verantwoordelijk voor waardevermindering van het product indien de ondernemer hem niet vóór of bij het sluiten van de overeenkomst de wettelijk verplichte informatie over het herroepingsrecht heeft verstrekt.

Artikel 8 – Uitoefening van het herroepingsrecht door de consument en kosten daarvan

  1. Wanneer de consument gebruik maakt van het herroepingsrecht, meldt hij dit binnen de bedenktermijn aan de ondernemer, hetzij via het modelformulier voor herroeping, hetzij op een andere duidelijke wijze.
  2. De consument stuurt het product zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen 14 dagen na de melding van herroeping, terug naar de ondernemer of overhandigt het aan de ondernemer (of diens gemachtigde). Dit is niet nodig als de ondernemer heeft aangeboden het product zelf op te halen. De consument voldoet aan de terugzendtermijn als hij het product terugstuurt voordat de bedenktijd is verstreken.
  3. Het product wordt door de consument teruggezonden met alle geleverde accessoires, indien redelijkerwijs mogelijk in de originele staat en verpakking, en volgens de duidelijke en redelijke instructies die door de ondernemer zijn verstrekt.
  4. Het risico en de bewijslast voor het juist en tijdig uitoefenen van het herroepingsrecht ligt bij de consument.
  5. De consument is verantwoordelijk voor de directe kosten van het terugzenden van het product. Als de ondernemer niet heeft aangegeven dat de consument deze kosten moet dragen, of als de ondernemer aangeeft zelf voor de kosten te zorgen, hoeft de consument de kosten voor het retourneren niet te betalen.
  6. Wanneer de consument gebruikmaakt van het herroepingsrecht, worden alle aanvullende overeenkomsten automatisch ontbonden.

Artikel 9 – Verplichtingen van de ondernemer bij herroeping

  1. Wanneer de ondernemer de consument de mogelijkheid biedt om de herroeping elektronisch te melden, stuurt hij direct na ontvangst van deze melding een ontvangstbevestiging.
  2. De ondernemer zal alle betalingen van de consument snel terugbetalen, maar in elk geval binnen 14 dagen na de dag waarop de consument de herroeping meldt. Tenzij de ondernemer aanbiedt het product zelf op te halen, mag de ondernemer de terugbetaling uitstellen totdat hij het product heeft ontvangen, of totdat de consument kan aantonen het product te hebben teruggezonden, afhankelijk van welk moment het eerst komt.
  3. De ondernemer gebruikt voor de terugbetaling hetzelfde betaalmiddel dat de consument heeft gebruikt, tenzij de consument akkoord gaat met een andere betaalmethode. De terugbetaling is kosteloos voor de consument.

Artikel 10 – Uitsluiting herroepingsrecht

De ondernemer kan de volgende producten en diensten uitsluiten van het herroepingsrecht, maar dit mag alleen als de ondernemer dit duidelijk vermeldt bij het aanbod, of tijdig voor het sluiten van de overeenkomst:

  1. Producten of diensten waarvan de prijs afhankelijk is van schommelingen op de financiële markt waarop de ondernemer geen invloed heeft en die zich binnen de herroepingstermijn kunnen voordoen.
  2. Producten die op basis van de specificaties van de consument zijn vervaardigd, die niet geprefabriceerd zijn en die worden gemaakt op basis van een individuele keuze van de consument, of die duidelijk voor een specifieke persoon bestemd zijn.
  3. Verzegelde producten die om gezondheids- of hygiënische redenen niet kunnen worden teruggezonden en waarvan de verzegeling na levering is verbroken.
  4. Producten die na levering door hun aard onherroepelijk vermengd zijn met andere producten.
  5. De levering van digitale inhoud, anders dan op een materiële drager, maar alleen als: a. De uitvoering is begonnen met uitdrukkelijke voorafgaande instemming van de consument; b. De consument heeft verklaard dat hij zijn herroepingsrecht verliest.

Artikel 11 – De prijs

  1. Gedurende de in het aanbod aangegeven geldigheidsduur blijven de prijzen van de aangeboden producten en/of diensten gelijk, tenzij er prijswijzigingen optreden als gevolg van veranderingen in btw-tarieven.
  2. Afwijkend van het voorgaande lid kan de ondernemer producten of diensten aanbieden waarvan de prijzen afhankelijk zijn van schommelingen op de financiële markt waarop de ondernemer geen invloed heeft. Deze prijzen kunnen variabel zijn. Het wordt bij het aanbod vermeld dat de prijzen afhankelijk zijn van deze schommelingen en dat eventuele vermelde prijzen richtprijzen zijn.
  3. Prijsverhogingen binnen 3 maanden na het sluiten van de overeenkomst zijn alleen toegestaan als ze het gevolg zijn van wettelijke voorschriften of bepalingen.
  4. Prijsverhogingen die plaatsvinden na 3 maanden na de totstandkoming van de overeenkomst zijn alleen toegestaan als de ondernemer hier vooraf mee heeft ingestemd en:
    • De verhoging het gevolg is van wettelijke voorschriften of bepalingen; of
    • De consument heeft het recht de overeenkomst op te zeggen vanaf de dag dat de prijsverhoging ingaat.
  5. De prijzen die in het aanbod van producten of diensten worden vermeld, zijn inclusief btw

Artikel 12 – Nakoming overeenkomst en extra garantie

  1. De ondernemer garandeert dat de producten en/of diensten voldoen aan de overeenkomst, de specificaties die in het aanbod zijn vermeld, de redelijke eisen van deugdelijkheid en/of bruikbaarheid, en de geldende wettelijke bepalingen en/of overheidsvoorschriften op de datum waarop de overeenkomst tot stand komt. Indien overeengekomen, garandeert de ondernemer ook dat het product geschikt is voor een ander dan normaal gebruik.
  2. Een extra garantie die door de ondernemer, diens leverancier, fabrikant of importeur wordt verstrekt, heeft geen invloed op de wettelijke rechten en vorderingen die de consument op basis van de overeenkomst tegenover de ondernemer kan uitoefenen, mocht de ondernemer tekortschieten in de uitvoering van zijn verplichtingen uit de overeenkomst.
  3. Onder extra garantie wordt verstaan elke verplichting van de ondernemer, diens leverancier, importeur of producent, waarin deze de consument bepaalde rechten of vorderingen toekent die verder gaan dan de wettelijke verplichtingen in geval van tekortkoming in de uitvoering van de overeenkomst.

Artikel 13 – Levering en uitvoering

  1. De ondernemer zal de grootst mogelijke zorgvuldigheid betrachten bij het ontvangen en uitvoeren van productbestellingen en bij de beoordeling van aanvragen voor het verlenen van diensten.
  2. Het adres dat de consument aan de ondernemer heeft doorgegeven, wordt beschouwd als het afleveradres.
  3. Met inachtneming van de bepalingen in artikel 4 van deze algemene voorwaarden, zal de ondernemer geaccepteerde bestellingen zo snel mogelijk uitvoeren, maar in ieder geval binnen 30 dagen, tenzij anders is overeengekomen. Bij vertraging in de bezorging of als een bestelling niet of slechts gedeeltelijk uitgevoerd kan worden, zal de consument hiervan uiterlijk 30 dagen na het plaatsen van de bestelling geïnformeerd worden. In dat geval heeft de consument het recht om de overeenkomst zonder kosten te ontbinden en recht op schadevergoeding.
  4. Na ontbinding volgens het vorige lid zal de ondernemer het door de consument betaalde bedrag direct terugbetalen.
  5. Het risico van beschadiging of verlies van producten ligt bij de ondernemer totdat de producten zijn bezorgd bij de consument of bij een vooraf aangewezen en aan de ondernemer bekende vertegenwoordiger, tenzij uitdrukkelijk anders is afgesproken.

Artikel 14 – Betaling

  1. Tenzij anders overeengekomen in de overeenkomst of aanvullende voorwaarden, dienen de door de consument verschuldigde bedragen binnen 14 dagen na het begin van de bedenktermijn te worden voldaan. Als er geen bedenktermijn is, geldt de betalingstermijn van 14 dagen na het sluiten van de overeenkomst.
  2. Bij de verkoop van producten aan consumenten mag in de algemene voorwaarden nooit worden geëist dat de consument meer dan 50% vooruitbetaalt. Als vooruitbetaling is afgesproken, kan de consument geen rechten uitoefenen met betrekking tot de uitvoering van de bestelling of de diensten, totdat de vooruitbetaling is voldaan.
  3. De consument is verplicht om onjuistheden in verstrekte of vermelde betaalgegevens onmiddellijk aan de ondernemer te melden.
  4. Als de consument niet op tijd betaalt, is deze, nadat de ondernemer de consument heeft gewezen op de achterstallige betaling en een termijn van 14 dagen heeft geboden om alsnog te betalen, rente verschuldigd over het openstaande bedrag indien betaling uitblijft na deze periode. Daarnaast is de ondernemer gerechtigd om buitengerechtelijke incassokosten in rekening te brengen. Deze kosten bedragen maximaal: 15% over het openstaande bedrag tot € 2.500, 10% over het volgende bedrag tot € 2.500 en 5% over het volgende bedrag tot € 5.000, met een minimum van € 40. De ondernemer kan ten voordele van de consument van deze bedragen en percentages afwijken.

Artikel 15 – Klachtenregeling

  1. De ondernemer heeft een duidelijk gepubliceerde klachtenprocedure en behandelt klachten volgens deze procedure.
  2. Klachten over de uitvoering van de overeenkomst moeten door de consument zo snel mogelijk na ontdekking van de gebreken volledig en duidelijk omschreven worden en bij de ondernemer worden ingediend.
  3. Klachten die bij de ondernemer worden ingediend, worden binnen 14 dagen na ontvangst beantwoord. Als een klacht meer tijd nodig heeft voor verwerking, ontvangt de consument binnen deze 14 dagen een ontvangstbevestiging en een indicatie van wanneer een gedetailleerder antwoord verwacht kan worden.
  4. De consument dient de ondernemer ten minste 4 weken de tijd te geven om de klacht in onderling overleg op te lossen. Na deze periode kan er een geschil ontstaan, waarvoor de geschillenregeling van toepassing is.

Artikel 16 – Geschillen

Op alle overeenkomsten tussen de ondernemer en de consument waartoe deze algemene voorwaarden van toepassing zijn, is uitsluitend Nederlands recht van toepassing.

Artikel 17 – Aanvullende of afwijkende bepalingen

Aanvullende of afwijkende bepalingen van deze algemene voorwaarden mogen geen nadeel voor de consument opleveren en moeten schriftelijk worden vastgelegd, of op een manier die de consument in staat stelt ze op een toegankelijke wijze op een duurzame gegevensdrager op te slaan.